Kärt återseende med våra Sandeklevsvänner

Nu är det bara tre veckor kvar till premiären på Signalisterna och idag har vi äntligen träffat våra samarbetsklasser igen för att få deras feedback på föreställningen.

Tillsammans med eleverna fick vi träffa en snigelfamilj som saknade sin snigelbror, en renflicka på vift och en nyckelpiga som råkat klanta till det och hamna på rygg. Eleverna växlade mellan skratt och spänning och hade en hel del frågor och svar på vad de såg och tänkte kring de olika scenerna.

Signalisterna har många verktyg till sin hjälp. Men fast de verkar väldigt duktiga på att lyssna och vilja förstå så kanske det ändå inte alltid är så lätt att få allt rätt. Det var en av de saker vi kom fram till med våra samarbetsklasser, och som de flesta av oss kunde hålla med om. Att vi nog alla råkat klanta till det någon gång, fast det inte var med mening.

Denna vecka har delar av Stafetten-teamet varit på kick-off möte på Kultur i Väst inför deras barnkulturfestival som äger rum 6-8 september och där vi medverkar med en programpunkt den 7 september. Det var superfint att träffa övriga samarbetsparter och ta del av hur de arbetar med barns och ungas delaktighet i olika processer.

Nästa vecka träffar vår projektledare våra samarbetsklasser igen, för att prata med de elever som kommer medverka på Priofestivalen som del av vår expertpanel. Då får eleverna extra tillfälle att prata och fråga om festivalen och berätta för oss vad de vill dela med sig av till festivaldeltagarna som kommer för att ta del av ett genomdrag av Signalisterna och vårt samtal efteråt om Stafetten och elevernas delaktighet i projektet.

Nedan kan ni få se delar ur det vi gjorde med eleverna idag. Vill ni veta mer om arbetet med eleverna och projektet i stort eller om ni är intresserade av att samarbeta med oss är ni varmt välkomna att kontakta projektledare Mikaela Latrille på mikaela@masthuggsteatern.se

no images were found