Superduperkul och stundtals lite pirrigt

Sen slutet av januari till slutet av mars har vi träffat våra samarbetsklasser varje vecka för workshops, intervjuer och samtal. Det har varit en intensiv process, full av möten, skratt, reflektioner och övningar vi gjort tillsammans. Några elever tyckte det kunde vara lite pirrigt ibland att få improvisera kring olika teman, men alla var överens om att det också varit väldigt roligt!

Under dessa workshopar har våra klasser har fått träffa – och samarbeta med – våra skådespelare, regissör, dramaturg, scenograf, kostymdesigner, scen- och ljustekniker, ljuddesigner och kompositör, dramapedagog och projektledare. Vi har haft superfina möten där vi lärt känna varandra och fått en unik inblick i våra samarbetselevers tankar och reflektioner, kroppsspråk och andra berättelser. Såsom eleverna fått en djupare inblick i våra olika verktyg, perspektiv och arbetssätt – som de även fått prova på att reflektera kring och prova på olika sätt.

Med workshoparna som röd tråd har vi velat skapa rum för eleverna att utforska olika teman, uttryckssätt och former, att dela med sig av sina tankar och reflektioner kring de olika frågeställningar vi arbetat med och komma med förslag på hur vi kan göra för att ta ett tema vidare. Tillsammans har vi improviserat fram olika budskap, händelser och scener som vi sen samtalat om och reflekterat kring. Vi har velat ge ge eleverna en överblick över den konstnärliga processen och erbjuda en mångfald av möjligheter för eleverna att utforska olika arbetssätt och därigenom utforska sina egna förmågor och uttrycksmöjligheter i dessa. Ett konkret exempel på detta var när eleverna själva, efter en workshop om kostym och scenografi här på teatern, fick måla egna förslag på hur karaktärerna till Signalisterna skulle kunna se ut. Vi fick in supermånga strålande förslag och våra samarbetselever berättade stolt om vad de tänkt och vilka val de gjort!

no images were found