Premiär i dagarna tre…

Perioden före en premiär är ofta pirrig, för alla som arbetar på tetaern. I vanliga fall har vi en offentlig premiär när vi bjuder in den viktigaste publiken och journalister. Men för Skatten var det viktigt att först av allt ha premiärer för de klasser som vi arbetat
tillsammans med inför Skatten. Och det var riktigt nervöst och pirrigt! De har ju varit våra experter och gett oss många ovärderliga tips och idéer om allt möjligt i och kring föreställningen.
Därför blev det hela tre premiärer till denna alldeles speciella och grymt fina föreställning.

Eleverna hade så masthuggsteaternskatten-gorm-och-koklart sett delar av föreställningen under arbets-processen och gett oss feedback på dessa. Men vi hade inte visat dem hela  så att även de skulle få känna magin av att upptäcka hela föreställningen på premiären.
Till sina premiärer fick de se Skatten tillsammans med de lågstadieklasser vi kommer samarbeta med detta läsår – 1:orna och 2:orna på Sandeklevsskolan. Och efter det hade vi premiärfest med mat, prat och mingel. Så klart.

Eleverna var väldigt nöjda med föreställningen och tyckte den var rolig och spännande – och att de kände igen sig särskilt i hur viktigt det är att ha en bra vän.
Och bland våra nya vänner,  Sandeklevsskolans klass 1 och 2 var det många som kom till Masthuggsteatern för första gången.
Och de tyckte även de att det var en väldigt spännande och speciell dag.
”Idag har vi; åkt spårvagn, sett på teater, fått pizza, saft och glass – och allt detta på en och samma
dag! Hur ska denna dag sluta?? ” som en av tvåorna utbrast med ett stort leende.
Sen hade barnen nästan tusen frågor till oss. Till exempel om hur det är att jobba med teater, vad de kommer få göra när det blir deras tur,  vad teatern, alltså deras egna, kommer handla om… och så klart, när ska vi börja då?

Och mer om allt detta kommer både de och ni får redan på lite i taget. För det kommer vi ju att bestämma ihop under resans gång. Fast inte riktigt ännu…

Varmt välkomna!