Nästan 2000 elever har sett Skatten!

Nu har det gått en tid sedan premiären av Skatten. Vi har nu spelat föreställningen för drygt 2000 lågstadieelever runtom i Göteborg. Teatern fylls dagligen av skratt och stoj och av ett myller av frågor och tankar om vad föreställningen handlar om. Vem har gjort de fina konstverken i foajén? Hur gör man teater? Och vad ska hända nu när klasserna har fått en vänklass från en annan skola?
För så är det faktiskt, att de klasser som kommer och ser Skatten får med sig en burkpost hem efter föreställningen och en vänklass som de får lära känna. I burken de får med sig finns det tre uppdrag i form av stafettpinnar där klasserna bl.a. får i uppgift att berätta om sig själva och sin skola för den andra klassen. Förhoppningsvis leder utbytet till och med till att de ses igen och bli vänner!
Det är mellanstadieeleverna vi samarbetat med i år – våra expertklasser – som hjälpt oss med tips och idéer på hur man kan lära känna och bli vän med någon som man inte redan känner.

burkpost-bland-burkar

En av de första eleverna som fick ta emot en av dessa burkar kom ut från förställningen med ett stort leende från kind till kind och frågade med spänning i rösten om de också hade fått en skatt nu.
Och det är ju precis så vi vill att det ska kännas. Att tanken om att bli vän med en fram tills dess främmande medmänniska och klasskamrat ska kännas som att få ta emot en skatt!

 

 

… Förutom alla dessa fina möten med hundratals nyfikna elever så har vi även varit på en hel del samtal och nätverksträffar den senaste tiden.
Vi har pratat om interkulturell dialog, om möjligheterna och svårigheterna med att jobba som konstnär i skolans värld. Och hur går vi tillväga för att faktiskt iscensätta och bidra till ökad mångfald, representation och integration i en samtid med alltför många klyftor, stereotyper och ojämlikheter?

Detta och mer är del av de stora frågorna vi brottas med i Stafetten. I nuläget är vi även inne i reflektion och planering av den tredje Stafetten föreställningen som vi kommer att skapa i samarbete med våra expertklasser i lågstadiet på Sandeklevsskolan. Mer om detta får ni veta snart.

Och till er som ännu inte sett Skatten så finns det fortfarande möjlighet att boka biljetter.
Klickar du på Skatten här på hemsidan så kan du se vilka dagar vi spelar.

Välkomna!