”Med största allvar, men ändå lekfullt.”

Förra vecka kom våra expert- och samarbetsklasser från Sandeklevs-skolan till teatern för att se delar av föreställningen och dela med sig av sina tankar och förslag.
De kom med superbra förslag på allt från text, regi och scenografi till hur vi skulle kunna göra med ljus och ljud, att vi kanske skulle kunna skugga ner eller lägga till stämningsmusik på vissa ställen för att skapa ännu mer spänning. De hade även frågor om hur mycket olika saker hade kostat. Och mycket mer. Vi på teatern var väldigt glada efteråt att konstatera att eleverna nu gått från att vara ganska ovana vid att se på teater till att framföra sina tankar om pjäsen på ett väldigt relevant och proffsigt sätt. Det var som att vi hade en hel uppsättning av framtida producenter, scenografer, ljussättare och regissörer med oss i rummet, som delade med sig av sina tankar med naturlig självklarhet.lampor_som_lyser_30aug_sandeklevsklasserna_0

”Med största allvar, men ändå lekfullt. Ni visar att ni litar på att eleverna förstår.”
Så löd några av dramatikern Mats Kjellbyes ord, som skrivit Skatten, efter dagens workshop som han hade nöjet att vara med på.

Våra expertklasser har nu hunnit bli 5:or och 6:or och nästa vecka kommer de att lämna över stafettpinnen till Sandeklevsskolans 1:or och 2:or, som blir våra samarbetsklasser för det kommande läsåret. Och den resan börjar redan nästa torsdag och fredag då de fyra klasserna kommer på premiär för att se hela föreställningen tillsammans. Och bli bjudna på premiärfest såklart!

Premiär kl 10:00 fredag 16 September!