Stafettengänget testar scener och snackar andra kulturer

Tre av fyra ur Stafettens ensemble: Yasmina Ould El Kabla, Jorge Alcaide och Anders Tolergård.
Tre av fyra ur Stafettens ensemble: Yasmina Ould El Kabla, Jorge Alcaide och Anders Tolergård.
Vi forskar vidare om länderna vi stött på under workshoparbetet med Sandeklevsskolans åttondeklasser.

Vi forskar vidare om länderna vi stött på under workshoparbetet med Sandeklevsskolans åttondeklasser.

Igår var det äntligen dags att läsa och på golvet pröva några av de första scenerna ur manuset som börjar växa fram ur Masthuggsteaterns möte med Sandeklevsskolans åttor – manuset som till hösten ska bli Stafettenprojektets första föreställning av totalt tre. Den ännu titellösa föreställningen kommer att spelas under hösten här på Masthuggsteatern för Göteborgs mellanstadieelever. Ensemblen som består av Yasmina Ould El Kabla, Jorge Alcaide, Anders Tolergård och Åsa BodinKarlsson fick möta de karaktärer de kommer att gestalta för första gången. Vi hann även prata om andra länders högtider och seder som Yasmina fått i uppdrag att ta reda på mer och berätta om.

 

Manusverkstad och scenografispaning

Regissör Karl Ekdahl och dramaturg Kristina Ros omgivna av anteckningar, postitlappar och temuggar - manuset till Stafetten#1 växer fram.

Regissör Karl Ekdahl och dramaturg Kristina Ros omgivna av anteckningar, postitlappar och temuggar – manuset till Stafetten#1 växer fram.

En vanlig torsdag – mitt uppe i den konstnärliga process som ska leda fram till Stafetten#1. I studion arbetas det med text utifrån det mångskiftande och spretiga material vi samlat in under mötet med Sandeklevsskolan, samtidigt dokumenterar vår scenograf platser i Bergsjön som ska inspirera till scenbild i föreställningen. Varsamt ringar vi in det vi vill berätta utifrån ungdomarnas egna erfarenheter och idéer, ett spännande undersökande arbete!

Workshopparna är nu genomförda – manusarbetet tar vid!

026

Här inne utforskade vi teater, rörelse och text tillsammans med klass 8A och 8B under ledning av dramapedagog Luz Solano.

En intensiv workshopperiod tillsammans med årskurs 8 på Sandeklevsskolan är nu avslutad. Vid totalt 14 tillfällen har vi i det konstnärliga teamet tillsammans med eleverna och dramapedagog respektive arkitekturpedagog gjort dramaövningar, svettats, skrivit kollektiva dikter, skrattat, klippt och klistrat, pratat, byggt scenografimodeller, lekt och lärt känna varandra. Materialet i form av berättelser, idéer, formuleringar, bilder och upplevelser tar vi nu med oss in i manusarbetet. Masthuggsteatern ska skapa en musikalisk teaterföreställning där högstadieeleverna får dela med sig av sina erfarenheter till mellanstadieelever i hela Göteborg. Premiär för föreställningen med arbetsnamn Stafetten #1 blir i oktober, men innan dess ska vi hinna med flera besök på teatern från Sandeklevsskolan bland annat en kollationering där eleverna får ge respons på grovmanus och scenografimodell i juni.

IMG_0171

Scenografimodell som byggdes under arkitekturworkshopparna i mars.