Slutspel, intervjuer och ny affisch.

Mycket händer hela tiden!
Nu har vi precis spelat klart HEM på vår hemmascen i Masthugget. HEM som var vår första produktion inom Stafetten och ett samarbete med högstadiet på Sandeklevsskolan.Hittills har 3419 barn sett denna enormt uppskattade föreställningen om 4 barn i Bergsjön. I maj blir det en kort turné som tur är!

img_3060Även om workshoparbetet på mellanstadiet nu är över så försöker vi träffa eleverna. I veckan gjorde vi djupintervjuer med några av eleverna i 4an och 5an, utifrån ett empowerment perspektiv. Frågor som ställdes var bland annan; Vad är det bästa med skolan och Bergsjön? Vad hoppas du på varje dag när du vaknar?
Vad hoppas du på i framtiden?
Finns det någon/något du längtar efter?
Berätta om något som du respektive dina föräldrar har gjort som du är stolt över?
Om du fick lägga ner något av värde i en burk, kanske ett minne, en sak, en person, en känsla vad skulle det vara?
Oj, vilka svar vi fick! Kärlek, minne av kvittering av en fotbollsmatch, familjen, ett armband från en avliden pappa, danspokal, fjärilar i magen….
I vår kommer eleverna till Masthuggsteatern, då kommer vi att läsa den färdiga pjäsen, arbeta med koreografier och musik som skall få ta plats i föreställningen och karaktärsarbetet.

Igår träffade Masthuggsteatern dessutom Felicia Fortes- grafisk formgivare som gjorde affischen för HEM och hela Stafettens grafiska design. Nu ser vi fram emot affisch nr 2 för Stafetten 2 produktion med premiär i september 2016!