Äntligen premiär på Signalisterna!!

Efter ett helt års väntan, längtan och hårt arbete var det nu äntligen dags för premiären! Till slut kom den stora dagen, eller stora dagarna. För i Stafetten har vi haft som tradition att bjuda till med två premiärdagar särskilt för våra samarbetsklasser och mottagarpublik. Så att eleverna får se den färdiga föreställningen först av alla, såklart!

På fredagskvällen blev det sen ännu en premiär, för de som inte kunde komma på dagspermiärerna. Båda premiärdagarna kom, förutom våra samarbetsklasser, mottagarklasser och några fler gäster även ett antal föräldrar och morföräldrar och såg premiärerna tillsammans med sina barn och barnbarn, vilket vi var väldigt glada över! Några av föräldrarna har varit här på besök tidigare under året och andra kom för första gången, men förhoppningsvis inte sista!

Efter premiärföreställningen fick våra kära samarbetselever var sitt permanent frikort till Masthuggsteaterns alla föreställningar, alltid. Ett sådant som även mellanstadieelverna fick förra året när det var premiär på deras föreställning, Skatten, och högstadieeleverna året innan det. Och som våra samarbetselever i lågstadiet frågat mer än en gång när det skulle bli deras tur att få. Nu hoppas vi att eleverna kommer att använda sina kort flitigt, hela livet! 

Permanenta frikort till eleverna, våra Signalistexperter!

Efter premiären med premiärlunch och mingel på fredagen samlades vi med 3:orna för en avslutande återkoppling på arbetet vi gjort tillsammans och pratade mer om hur detta samarbete tagit sig uttryck konstnärligt i den färdiga föreställningen.
Efter samtalet fick eleverna, under ledning av vår regissör Anne Johnsson som de träffat många gånger nu genom alla de workshopar vi haft tillsammans, tillsammans improvisera några av scenerna i föreställningen. Med riktigt scenljus som belysningsmästaren Karl Wassholm styrde så det blev som i föreställningen. Vilket blev ett helt magiskt fint avslut!

Slutscenen med klass 3a

 

 

 

 

 

 

 

På torsdagen, då klass 2a kom på premiär hade vi av praktiska skäl inte möjlighet att ha samma upplägg som för 3a. Däremot åkte vi till Sandeklevsskolan veckan efter premiären för att träffa eleverna och gemensamt minnas vad vi gjort tillsamman och prata om hur detta sen tagit form i föreställningen. Vi lyckades fylla hela tavlan full med saker vi gjort tillsammans, så tur att vi hjälptes åt att komma ihåg. För det har varit en lång, och väldigt fin, resa vi gjort tillsammans!

Signalistiska, snigelska, nyckelpigiska, vulkanska, svenska och renska. Minst så många språk kom eleverna i 2a på att Signasliterna talar.

På fredagspremiären kom en recensent från Göteborgs Posten, Kajsa Bergström Feiff, och såg Signalisterna tillsammans med klass 3a. Här kan du läsa vad hon skrev om föreställningen. Ni som ännu inte sett förställningen Signalisterna har fortfarande fullt med chanser att göra det! Vi spelar både på hemmascen och på olika platser runt om i staden, hela hösten. Varmt välkomna!