Kick off på Masthuggsteatern – vi träffar Sandeklevsskolan!

_J4B8002

Utanför boxen – Masthuggsteaterns högstadieföreställning. Foto: Robert Eklund

I onsdags var det så äntligen dags för vårt första möte med klass 8A och 8B från Sandeklevsskolan – våra samarbetsklasser i Stafettens första steg. Masthuggsteatern och samarbetsklasserna kommer tillsammans att skapa en fullfjädrad teaterproduktion som ska spelas för mellanstadieelever i hela Göteborg – premiär blir i oktober 2015.

Det var med spänd förväntan vi i det konstnärliga teamet mötte ungdomarna och inledde med att tillsammans se vår mycket uppskattade högstadieföreställning Utanför boxen. Efter fikapaus med lussekatt blev upplevelsen av Utanför boxen utgångspunkt i ett gemensamt samtal, lett av vår dramaturg Kristina Ros, om vad teater och scenkonst kan vara. Vad är skådespeleri? Måste det finnas text i en föreställning? Vad är ett teaterrum? Därefter presenterades det konstnärliga teamet och vi berättade mer om våra yrkesroller, vi hann också med en snabb övning under ledning av projektets dramapedagog Luz Solano. Här fick vi en försmak av vad eleverna tycker är angeläget och vad de skulle vilja se på teaterscenen.

Det blev ett trevande och fint första möte och vi ser nu verkligen framemot att starta arbetet med workshopparna i slutet av januari, där vi kommer lära känna åttondeklassarna genom att på djupet få ta del av deras berättelser, idéer och erfarenheter.

Masthuggsteatern är också glada att nu kunna presentera Stafettens första ensemble: Anders Tolergård, Jorge Alcaide, Yasmina Ould El Kabla och Åsa BodinKarlsson. Regisserar gör Karl Ekdahl.

ext basketkorg

Sandeklevsskolan. Foto: Anders Tolergård